contact

Polityka prywatności

Stan na 13.01.2021 r.

 

Dziękujemy za odwiedzenie naszej strony internetowej, za zainteresowanie naszą firmą oraz naszym oprogramowaniem compliance.

Poważnie podchodzimy do ochrony osób odwiedzających naszą stronę oraz ich danych i chcielibyśmy, by czuły się one bezpiecznie w trakcie tych odwiedzin i w trakcie korzystania z myBKMS®. Dlatego prosimy o przyjęcie do wiadomości następujących informacji:

Ogólne informacje o naszych zasadach postępowania z danymi

Podejmujemy odpowiednie działania techniczne i organizacyjne w celu ochrony Państwa danych. Nasi pracownicy są zobowiązani do przestrzegania zasad dot. ochrony danych, podobnie jak nasi starannie dobrani podwykonawcy, którym zlecamy przetwarzanie danych.

Nasza strona internetowa jest hostowana na wydzielonym serwerze spółki Mittwald CM Service GmbH & Co. KG w Niemczech. Platforma myBKMS® umieszczona jest na serwerach w centrum komputerowym o wysokim rygorze bezpieczeństwa, należącym do spółki Telekom Deutschland GmbH w Niemczech. Całość naszej oferty internetowej jest szyfrowana algorytmem SSL w celu ochrony przed nieuprawnionym dostępem do danych. Szyfrowane strony internetowe można zwykle rozpoznać po symbolu kłódki w przeglądarce internetowej. Należy pamiętać, że nieszyfrowana transmisja danych (np. wiadomości e-mail) poza zakresem naszej kontroli może ew. zostać przechwycona przez osoby nieuprawnione.

Dane przez nas przetwarzane, gdy korzystają Państwo z myBKMS®

Dane przekazywane nam w ramach rejestracji do korzystania z myBKMS® wykorzystujemy do przetwarzania Państwa zapytania. Rejestrujemy Państwa nazwisko i adres mailowy, aby móc wysłać Państwu prośbę o potwierdzenie. Dopiero po uzyskaniu potwierdzenia rejestracji użytkownicy otrzymują możliwość konfiguracji swojego systemu zgłoszeniowego. Dane Państwa organizacji gromadzimy w celach kontrolnych oraz dla potrzeb wykonania umowy. Podany przez Państwa dobrowolnie numer telefonu wykorzystujemy do uzyskania możliwości kontaktu telefonicznego, np. w celu odpowiedzi na pytania do wsparcia technicznego.

Dane są przetwarzane wyłącznie przez pracowników spółki Business Keeper GmbH zajmujących się Państwa zapytaniem i usuwane, kiedy nie są już potrzebne. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1b alt. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO).

Jeżeli po rejestracji zostanie zawarta umowa o korzystanie z myBKMS® , dane przetwarzane są na podstawie art. 6 ust. 1 b alt. 1 RODO i usuwane są z zachowaniem ustawowych terminów przechowywania, po zakończeniu obowiązywania umowy.

Dane, które przetwarzamy podczas odwiedzin na naszej stronie internetowej

Jeśli użytkownik uzyskuje dostęp do naszej strony internetowej, tzn. jeśli nie rejestruje się ani nie przekazuje informacji w żaden inny sposób, gromadzone są dane o charakterze ogólnym. Te informacje (logi serwera) obejmują między innymi rodzaj przeglądarki internetowej, stosowany system operacyjny, nazwę domeny dostawcy usług internetowych, adres IP i tym podobne dane. Adresy IP są przechowywane w formie zanonimizowanej. W tym celu usuwane są ostatnie trzy cyfry adresu, tzn. adres 127.0.0.1 przyjmuje formę 127.0.0.*. Adresy IPv6 również są anonimizowane. Zanonimizowane adresy IP są przechowywane przez 60 dni. Dane dotyczące użytego zabezpieczenia folderu są anonimizowane po jednym dniu.

Pliki Cookies, które zapisujemy po otwarciu naszej strony internetowej

Cookies to pliki tekstowe, zapisywane przez przeglądarkę na komputerze użytkownika, które zawierają informacje o korzystaniu z naszej strony internetowej. Na stronie internetowej Business Keeper GmbH stosowane są poniższe rodzaje cookies:

Nazwa pliku cookie

Cel

Podstawa prawna

Czas przechowywania

_pk_id

Zapisuje unikalny identyfikator odwiedzającego

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

13 miesięcy

_pk_ses

Zapisuje informacje o bieżącej sesji.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

30 minut

stg_externalReferrer

Zapisuje adres URL, z którego użytkownik przeszedł na stronę internetową.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

Do zakończenia sesji przeglądarki

stg_last_interaction

Określa, czy ostatnia sesja użytkownika jest nadal aktywna, czy została rozpoczęta nowa sesja.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

365 dni

stg_returning_visitor

Określa, czy użytkownik odwiedzał stronę internetową już w przeszłości.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

365 dni

stg_traffic_source_priority

Zapisuje rodzaj traffic source i dostarcza danych, w jaki sposób użytkownik trafił na stronę internetową.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

3 minuty

bcookie

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam na LinkedIn.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

60 godzin

lang

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam na LinkedIn.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

Do zakończenia sesji przeglądarki

lidc

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam na LinkedIn.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

24 godziny

lissc

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam na LinkedIn.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

24 godziny

Conversion

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Google Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

3 miesiące

AMCVS_EA76ADE95776D2EC7F000101%40AdobeOrg

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO) Do zakończenia sesji przeglądarki

AMCV_EA76ADE95776D2EC7F000101%40AdobeOrg

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

24 godziny

JFX_SessionId

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO) Do zakończenia sesji przeglądarki

LCIDCookie

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

365 dni

LoginVersion

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

365 dni

MSFPC

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

24 godziny

MarketIDCookie

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

365 dni

MicrosoftApplicationsTelemetryDeviceId

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

104 miesiące

MicrosoftApplicationsTelemetryFirstLaunchTime

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

104 miesiące

UserInfo

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO) Do zakończenia sesji przeglądarki

__RequestVerificationToken_Lw__

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO) Do zakończenia sesji przeglądarki

bafts

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO) Do zakończenia sesji przeglądarki

bing_ads_apexhelpsessionid

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO) Do zakończenia sesji przeglądarki

btrk

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO)

365 dni

ckyAdCenter

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO) Do zakończenia sesji przeglądarki

exp

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO) Do zakończenia sesji przeglądarki

ui_adv_cid

Analizuje działania osób odwiedzających stronę internetową, aby zmierzyć skuteczność reklam Microsoft Ads.

Udzielenie zgody (art. 6 ust. 1 a RODO) Do zakończenia sesji przeglądarki

 

Jeżeli użytkownik chce wyłączyć obsługę cookies, należy zapoznać się z odpowiednimi informacjami w funkcji pomocy na pasku menu przeglądarki. Prosimy jednak pamiętać, że wyłączenie niektórych cookies może poważnie ograniczyć możliwości korzystania z naszej strony internetowej.

Dane, które przetwarzamy za pomocą Piwik

Nasza strona internetowa korzysta z „Piwik”. Jest to tzw. internetowa usługa analityczna. Piwik stosuje cookies zapisywane na Państwa komputerze, umożliwiające nam analizę korzystania ze strony internetowej. W tym celu informacje o użytkowaniu wygenerowane przez cookie (wraz ze skróconym adresem IP) przesyłane są na nasz serwer, gdzie zapisywane są w celach analitycznych dla potrzeb optymalizacji treści na naszych stronach. Państwa adres IP jest w tym procesie natychmiast anonimizowany, dzięki czemu jako użytkownicy, pozostają Państwo dla nas anonimowi. Wygenerowane przez ten plik cookie informacje o sposobie Państwa korzystania z naszej strony internetowej nie są przekazywane osobom trzecim. Mogą Państwo wyłączyć korzystanie z cookies poprzez odpowiednie ustawienia przeglądarki. Może się jednak zdarzyć, że spowoduje to brak dostępności do niektórych funkcji strony.

Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na zapisywanie i raport danych z Państwa wizyty na stronie, mogą Państwo w dowolnym momencie sprzeciwić się zapisywaniu i wykorzystywaniu danych jednym kliknięciem myszy ze skutkiem na przyszłość. W takim przypadku w Państwa przeglądarce zapisywany jest tzw. plik cookie opt out, czego skutkiem jest brak zbierania danych sesji przez Piwik. Uwaga: Usunięcie plików cookie na komputerze skutkuje usunięciem pliku cookie opt out i ewentualną koniecznością jego ponownej aktywacji.

Dane, które przetwarzamy za pomocą LinkedIn Insight Tag

Nasza strona internetowa wykorzystuje Conversion Tool „LinkedIn Insight Tag”, dostarczane przez LinkedIn Ireland Unlimited Company. Narzędzie to tworzy plik cookie w przeglądarce, umożliwiający między innymi rejestrację następujących danych: adres IP, właściwości urządzenia i przeglądarki i zdarzenia na stronie (np. wywołania strony). Dane te są szyfrowane, zostają zanonimizowane w przeciągu siedmiu dni, a zanonimizowane dane zostają usunięte w terminie 90 dni. LinkedIn nie dzieli z nami danych osobowych, lecz oferuje zanonimizowane raporty o grupach docelowych stron internetowych oraz skuteczności reklam. Uzupełniającą LinkedIn, poprzez Insight Tag daje możliwość retargetowania. Dzięki tym danym jesteśmy w stanie wyświetlać ukierunkowane reklamy poza naszą stroną internetową, bez identyfikowania przy tym Państwa, jako osoby odwiedzającej stronę. Więcej informacji o ochronie danych w LinkedIn można znaleźć w informacjach o ochronie danych LinkedIn.

Użytkownicy LinkedIn mogą wybierać opcje wykorzystywania swoich danych osobowych do celów reklamowych w ustawieniach kont.

Dane, które przetwarzamy za pomocą Google Ads

Na naszej stronie korzystamy z „Google Ads”. Google Ads to internetowy program marketingowy Google Ireland Limited („Google”), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia.

Google Ads umożliwia wyświetlanie reklam w wyszukiwarce Google albo na stronach internetowych dostawców zewnętrznych, jeżeli użytkownik wpisze określone hasła wyszukiwania w Google (targetowanie słów kluczowych). Dodatkowo wyświetlane mogą być dostosowane treści reklamowe oparte na danych użytkownika Google (np. dane lokalizacyjne i zainteresowania) (targetowanie grup docelowych). Jako administratorzy strony internetowej jesteśmy w stanie jakościowo ocenić te dane, analizując przykładowo, jakie hasła wyszukiwania doprowadziły do nagrania naszych stron internetowych i ile ogłoszeń przełożyło się na odpowiednie kliknięcia.

Korzystamy z Google Ads dla zapewnienia możliwie najefektywniejszego marketingu naszych usług i produktów. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1a oraz 1f RODO.

Dane, które przetwarzamy za pomocą Google Conversion

Na naszej stronie korzystamy z „Google Conversion”. Dostawcą tej usługi jest Google Ireland Limited („Google”), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia.

Za pomocą Google Conversion zarówno Google, jak i my jesteśmy w stanie rozpoznać, czy użytkownik wykonał określone działania. Można np. sprawdzić częstotliwość klikania poszczególnych przycisków na naszej stronie, które produkty są przeglądane, czy kupowane najczęściej. Informacje te mają na celu utworzenie statystyk konwersji. Poznajemy ogólną liczbę użytkowników, którzy kliknęli nasze ogłoszenia i to, jakie działania wykonali. Nie uzyskujemy informacji, za pomocą których możemy osobiście zidentyfikować użytkowników. Google wykorzystuje do identyfikacji cookies lub porównywalne technologie rozpoznawania.

Korzystamy z Google Conversion do analizy zachowania użytkowników, w celu optymalizacji treści na naszych stronach i reklam. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1a oraz 1f RODO.

Po udzieleniu odpowiedniej zgody (np. zgoda na zapisywanie cookies), przetwarzanie opiera się wyłącznie na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO; zgodę można odwołać w dowolnym momencie.

Więcej informacji o Google Conversion można znaleźć w polityce ochrony danych Google: https://policies.google.com/privacy?hl=pl.

Dane, które przetwarzamy za pomocą Google Remarketing

Na naszej stronie internetowej korzystamy z funkcji Google Remarketing. Dostawcą tej usługi jest Google Ireland Limited („Google”), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia.

Google Remarketing analizuje zachowanie użytkowników na naszej stronie internetowej (np. kliknięcie określonych produktów), aby móc przyporządkować ich do określonych marketingowych grup docelowych, a następnie, przy odwiedzinach na stronach innych dostawców, by odtwarzać określone treści reklamowe (remarketing lub retargetowanie).

Dodatkowo docelowe grupy reklamowe, utworzone za pomocą Google Remarketing mogą zostać połączone z funkcjami Google obsługiwanymi przez wiele urządzeń. W ten sposób dopasowane do zainteresowań, spersonalizowane treści reklamowe, które w oparciu o wcześniejszy sposób użytkowania i wybierane treści na urządzeniu końcowym zostały dopasowane do Państwa, mogą być wyświetlane również na innym urządzeniu.

Jeżeli korzystają Państwo z konta Google, zgodę na spersonalizowaną reklamę można wycofać pod następującym linkiem: https://www.google.com/settings/ads/onweb/.

Korzystamy z Google Remarketing dla zapewnienia możliwie najefektywniejszego marketingu naszych usług i produktów. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1a oraz 1f RODO. Po udzieleniu odpowiedniej zgody przetwarzanie opiera się wyłącznie na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO; zgodę można odwołać w dowolnym momencie.

Więcej informacji o polityce ochrony danych można znaleźć w oświadczeniu o ochronie danych Google pod adresem: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=pl.

Dane, które przetwarzamy za pomocą Microsoft Advertising

Korzystając z usługi Microsoft Advertising (dawniej Bing Ads), dostarczanej przez Microsoft Corporation (USA) na naszej stronie korzystamy z Universal Event Tracking (UET). Poprzez UET Microsoft zapisuje w przeglądarce plik cookie, umożliwiający analizę korzystania z naszej oferty online.

Aby tak było, użytkownik musi trafić na naszą stronę internetową poprzez reklamę Microsoft Advertising. W ten sposób zarówno Microsoft, jak i my wiemy, że ktoś kliknął reklamę, został przekierowany na naszą stronę i wcześniej był na określonej stronie (tzw. pomiar konwersji). W tym procesie nie są zapisywane adresy IP. Nie zostają również przekazane inne informacje o tożsamości użytkownika.

Korzystanie z Microsoft Advertising wymaga zgody użytkownika. Podstawą prawną jest art. 6 ust. 1a RODO. Udzieloną zgodę można zawsze odwołać w ustawieniach ochrony danych, dezaktywując śledzenie konwersji.

Więcej informacji o ochronie danych w Microsoft można znaleźć w polityce ochrony danych Microsoft pod adresem https://privacy.microsoft.com/pl-pl/privacystatement.

Dane, które przetwarzamy, gdy korzystają Państwo z formularza pobierania i demonstracyjnego

Dane, udostępniane przez Państwa w formularzu pobierania lub demonstracyjnym przetwarzamy w celu realizacji naszego interesu prawnego polegającego na ochronie naszych praw własności intelektualnej do udostępnionych nam informacji.

Ponadto przetwarzamy te dane, aby w oparciu o Państwa zgodę, móc skontaktować się z Państwem mailowo lub telefonicznie osobiście w celu przekazania dalszych informacji. Nazwę Państwa przedsiębiorstwa i Państwa kraj rejestrujemy w celu lepszego przyporządkowania sprawy.

Dane są przy tym przetwarzane wyłącznie przez pracowników spółki Business Keeper GmbH zajmujących się Państwa zapytaniem i usuwane, gdy nie są już potrzebne. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1a oraz 1f RODO.  

Zgodę na takie przetwarzanie danych mogą Państwo wycofać w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość. Odwołanie zgody należy przesłać w formie pisemnej na nasz adres działalności podany w nocie prawnej albo mailem na adres: info@business-keeper.com. Prosimy o zwrócenie uwagi, że w takim przypadku nie będzie możliwe skontaktowanie się z Państwem i prowadzenie komunikacji. 

Dane, które przetwarzamy, gdy korzystają Państwo z formularza kontaktowego

Dane przekazywane nam dobrowolnie w ramach ogólnego kontaktu (np. mailowo) są wykorzystywane wyłącznie do przetworzenia Państwa zapytania. W przypadku korzystania z naszego formularza kontaktowego online, rejestrujemy Państwa imię i nazwisko oraz adres e-mail, aby możliwe było nawiązanie bezpośredniego kontaktu mailowego. Jeśli użytkownik dobrowolnie poda nam nazwę swojego przedsiębiorstwa, zarejestrujemy ją, abyśmy mogli lepiej przyporządkować dane zapytanie. Nieobowiązkowy numer telefonu wykorzystamy, aby poza wysłaniem potwierdzenia mailowego skontaktować się także telefonicznie. Dane są przy tym przetwarzane wyłącznie przez pracowników spółki Business Keeper GmbH zajmujących się Państwa zapytaniem i usuwane, gdy nie są już potrzebne. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1b oraz 1f RODO.

Dane, które przetwarzamy, gdy rejestrują się Państwo w naszym newsletterze

Dane przekazywane nam w ramach subskrypcji naszego newslettera (adres e-mail oraz opcjonalnie imię i nazwisko, firma, stanowisko) są przez nas wykorzystywane w celu przesyłania Państwu newslettera. Ze względu na to, że nasz newsletter jest skierowany między innymi do osób związanych z branżą compliance, CSR, bezpieczeństwa korporacyjnego oraz audytu, do grona odbiorców należą wyłącznie specjaliści z tych dziedzin.
Z tego powodu cieszą nas zgłoszenia zawierające imię i nazwisko, nazwę przedsiębiorstwa oraz służbowy adres e-mail. Przed pierwszym przesłaniem newslettera otrzymają Państwo ankietę potwierdzającą. Dopiero po jej wypełnieniu wyślemy newsletter. Dystrybucja newslettera jest realizowana przez program „Microsoft Dynamics”. Aby wypisać się z newslettera, można skorzystać z hiperłącza służącego do rezygnacji z subskrypcji albo skontaktować się z nami bezpośrednio. Państwa dane są przy tym przetwarzane wyłącznie przez pracowników Business Keeper GmbH zajmujących się newsletterem i są usuwane po rezygnacji z subskrypcji. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1a RODO.

Dane, które przetwarzamy, gdy kierują Państwo do nas podanie o pracę

Dane przesyłane nam w ramach ubiegania się o stanowisko podane w ogłoszeniu albo przesyłania nam dokumentów aplikacyjnych z własnej inicjatywy (imię i nazwisko, adres e-mail oraz wszystkie informacje podane w dokumentach) są przetwarzane wyłącznie w celu przeprowadzenia procesu rekrutacyjnego przez pracowników Business Keeper GmbH, którym powierzono to zadanie. Udostępnione przez Państwa dokumenty zawierające dane osobowe są usuwane, gdy nie są już potrzebne do wspomnianego celu, o ile wyraźnie nie poinformowaliśmy Państwa o dłuższym, ograniczonym w czasie okresie przechowywania danych w celu uwzględnienia Państwa kandydatury w przyszłych procesach rekrutacyjnych. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest § 26 (1) niemieckiej ustawy o ochronie danych (BDSG) oraz art. 6 ust. 1f RODO.

W jaki sposób mogą Państwo realizować prawa osoby, do której należą dane

Jeśli przekazali nam Państwo dane osobowe (np. poprzez stronę internetową, przy subskrypcji newslettera albo korzystaniu z formularza kontaktowego), przysługuje Państwu prawo dostępu do danych osobowych, ich sprostowania lub usuwania, ograniczenia ich przetwarzania oraz wniesienia sprzeciwu i złożenia skargi do organu nadzorczego. Prosimy o skierowanie sprawy na adres dataprivacy@business-keeper.com.

Czy mają Państwo pytania dotyczące ochrony danych? Prosimy o kontakt!

Osobą kontaktową w sprawach dotyczących ochrony danych jest wewnętrzny inspektor ochrony danych w spółce Business Keeper GmbH – pan Lennart Hock, adres e-mail: dataprivacy@business-keeper.com.

Informacje o kwestiach związanych z ochroną danych i bezpieczeństwem informacji w BKMS® Compliance System można znaleźć tutaj.